Annelie Franken werd geboren op 24 augustus 1990 in Zwolle. Ze groeide op in Heerde en op 5-jarige leeftijd begon ze te zingen bij het plaatselijke kinderkoor. Tijdens haar jeugd heeft Annelie diverse keren deelgenomen aan het VARA Kindersongfestival. Ook volgde ze vanaf haar negende jaar harples bij Junda Maks en was ze lid van een musicalgroep in Zwolle. Hiermee heeft ze diverse keren opgetreden op verschillende locaties in Zwolle.

Tijdens de middelbare school heeft Annelie pianoles gevolgd bij Herman Riphagen en begon ze met zangles bij Franka van Essen in Zwolle. De liefde voor muziek begon steeds meer te groeien en na haar eindexamen in 2008 besloot zij om zich verder te ontwikkelen in België. Annelie volgde daar het 7e jaar musical, een eenjarige vooropleiding, in Antwerpen. Als afsluiting speelde de groep 3 voorstellingen in het theater. In Antwerpen volgde ze lessen bij o.a. David Verbeeck, Pascal deTurck en Kathleen Hikspoors.

Na het afronden van deze vooropleiding besloot Annelie haar studie voort te zetten aan het Zwolse Conservatorium. Hier kreeg zij les van Ronald Douglas en Adrienne West. Ook volgde ze gastlessen bij Gerrie van der Klei, Dennis van Galen, Tony Neef, Sylvi Lane en Ann Marie Speed, bij wie ze een EVT-cursus volgde. In juli 2013 is Annelie afgestudeerd in de richting Zang, Jazz & Pop.
Vanaf september 2014 is Annelie in opleiding als logopediste aan Hogeschool Windesheim waar zij zich o.a. specialiseert in het werken met mensen met stemproblemen.

Annelie werkt als zangdocent en treedt regelmatig op in diverse samenstellingen. Kijk voor meer informatie bij ‘Projecten’

Wil je meer weten? Mail of bel gerust. anneliefrankenmusic@gmail.com of 0652686833

collage