Annelie Franken & Yko Hoekstra in Chess, uitgevoerd door het Zwols muziektheater

Het verhaal:
Een schaaktweekamp tussen twee grootmeesters vormt het decor voor deze musical over de onmogelijke liefde tussen de Russische schaker Anatoly en de Amerikaanse Florence. Zij is de assistent van Anatoly’s tegenstander, de extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddy. Als de Rus overweegt over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien. De KGB-agent Molokov probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan. Anatoly neemt dan een beslissing die voor alle partijen verregaande gevolgen heeft.
Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog, waarin de wereldmachten tegenover elkaar stonden. Sportwedstrijden werden door beide kampen gebruikt voor propaganda-doeleinden.

Annelie speelt de rol van Svetlana, de vrouw van Russische schaker Anatoly
Yko speelt de rol van Freddy, de Amerikaanse schaker.

Kaarten zijn te bestellen via

 • Zwols Muziektheater
 • Annelie, Yko en Rik: The Sound of Musicalsongs op Cultuurschip Thor op 12 november a.s.

  Musical liefhebbers opgelet! Kom een Uurtje Cultuurtje genieten van de mooiste songs uit o.a. Aida, Les Miserables, The Sound Of Music, Miss Saigon, Grease, Jesus Christ Superstar, Evita en Wicked.
  Zangeres Annelie Franken, zanger Yko Hoekstra en pianist Rik Elings ontdekten in april 2017 in een groots opgezet concert met het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde een gemeenschappelijke passie: de MUSICAL! Op zondag 12 november a.s.in het klein, maar niet minder spectaculair…
  Kaartjes via

 • Cultuurschip Thor
 • Zangles nieuwe seizoen Heerde en Zwolle

  Heb je ambities om de nieuwe Voice of Holland te worden, hulp nodig bij een toelating op een muziekopleiding of wil je gewoon lekker zingen?
  Zangdocent Annelie Franken heeft voor dit nieuwe seizoen nog een paar plekjes vrij voor zangles in Heerde en/of Zwolle .
  Voor meer info kijk op

 • Annelie Franken
 • of mail naar anneliefrankenmusic@gmail.com

  Open repetities koor ‘Net Ernaast’ op 7, 14 en 21 juni!!

  Eind augustus 2016 is zangeres en zangdocente Annelie Franken in de Rozenhof in Epe gestart met het koor ‘Net Ernaast’ een koor speciaal voor mensen die niet kunnen zingen. Hét koor waar alles om plezier draait.
  Inmiddels wordt er door bijna 30 vrouw en man sterk iedere woensdagmiddag uit volle borst gezongen.
  Vind jij zingen ook geweldig maar krijg je altijd te horen dat je dat beter niet kunt doen? Dan is nu je kans!

  Op woensdagmiddag 7, 14 en 21 juni van 13.30 – 15.00 uur zijn er in de Rozenhof in Epe open repetities om een keer vrijblijvend mee te komen zingen met dit gezellige koor om te kijken of het iets voor je is.
  Van tevoren aanmelden is gewenst en kan via anneliefrankenmusic@gmail.com. Schroom niet en kom gezellig meezingen!

  Yko en Annelie in Voorstelling ”Vloeiend”

  Op 24 juni a.s. zullen Annelie Franken en Yko Hoekstra hun muzikale medewerking verlenen aan de voorstelling ”Vloeiend” Deze voorstelling vindt plaats in de Noordgouw in Heerde. De kaartjes (€ 10 pp) zijn nu al te reserveren door te mailen naar info@stemlokaalnoordveluwe.nl
  Yko en Annelie verlenen met veel enthousiasme hun medewerking aan ‘Vloeiend’, een voorstelling waarin dans, theater en muziek elkaar gaan aanvullen in een prachtig verhaal. Waarin diverse disciplines samenkomen. Hoe mooi is dat!

  Musicals in Concert 1 april 2017

  De Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst:

  Op vrijdagavond 16 december a.s. spelen Yko en Annelie tussen 19.30 en 22.30 uur sfeervolle muziek uit o.a. de jaren ’60 en ’70 bij Baars Bloembinders aan de Benschopperstraat 23 in IJsselstein.
  Tijdens het winkelen door kunt u genieten van de mooie sfeervolle muziek en de prachtige tweestemmigheid van Yko en Annelie.
  Kijk ook op www.sprokkelroute.nl

  Annelie start met een nieuw koor en zoekt enthousiaste koorleden die niet kunnen zingen:

  KoorAnnelieEpe

  Annelie en Yko treden op tijdens Samenloop voor Hoop Heerde 3/4 juni 2016

  Wat ooit begon als een toevallige ontmoeting tijdens de productie van Jesus Christ Superstar, Yko speelde Jezus en Annelie speelde Maria, is uitgegroeid tot een succesvol duo. Al sinds twee jaar timmeren Annelie en Yko stevig aan de weg. Je komt ze overal tegen; in het Kulturhus in Epe, tijdens het theater aan de IJssel in Olst , tijdens huwelijks- en jubileumfeesten door het hele land en eens in de maand op zondagmiddag bij Herberg Molecaten in Hattem.
  Daarnaast verzorgen ze ook regelmatig optredens als gastzangers bij orkesten zoals in Hattem en Heerde.
  Annelie en Yko weten met enkel een gitaar en hun prachtige meerstemmigheid iedereen te raken. De organisatie van de Samenloop heeft dan ook geen moment getwijfeld om hen hiervoor uit te nodigen. ‘Mensen raken met muziek, daar gaat het uiteindelijk allemaal om’, zo vertelt Annelie. ‘Liedjes in hun puurste en kleinste vorm vertolken, dat is pas een uitdaging’, doet Yko daar nog een schepje bovenop. Ze zijn blij dat ze hun bijdrage kunnen leveren aan deze Samenloop voor Hoop Heerde: fantastische actie!

  Annelie en Yko: ‘Voor de wind’ IJsseltheaterfietstocht op zondag 29 mei 2016

  Lifestyle De Olsterhof – Aaldert Geertsstraat 16, Olst | 11.20 uur | 14.35 uur | 15.55 uur
  Yko Hoekstra & Annelie Franken studeerden beiden zang aan het conservatorium in Zwolle en speelden in diverse formaties en theaterproducties. Op deze dag spelen Yko & Annelie een kort kleinkunstprogramma met de mooiste Nederlandse liedjes. Zowel nieuwe nummers als oude klassiekers in een nieuw jasje komen voorbij. Mooie meerstemmigheid en mooie verhalende liedjes om even te ontspannen tussen het fietsen door.

  Annelie Franken en Rik Elings in Kulturhus Epe

  Op zondagmiddag 6 maart a.s. om 15 uur spelen Rik Elings en Annelie Franken in Het Kulturhus in Epe.
  Annelie Franken, van origine uit Heerde, speelt regelmatig in Epe en omgeving. Ditmaal vergezeld door niemand minder dan Rik Elings, ook wel bekend als de ‘buitenpianist van Zwolle’ en eigenaar van Cultuurschip Thor.
  Samen spelen Rik & Annelie Nederlandse kleinkunst, aangevuld met mooie musicalstukken. Van klassiekers tot minder bekende pareltjes, maar allemaal met een speciaal Rik Elings sausje.
  Voor een heerlijke, gezellige en muzikale zondagmiddag!
  Kaarten aan de deur te koop voor €7,50 of online te reserveren via http://www.kulturhusepe.nl/
  IMG_0914

  Lekker-Lui-Zondag-Brunch-Concertje op zondag 28 februari 2016

  Zie je het voor je? Je stapt Daentje binnen op zondag 28 februari des morgens tussen 10.30 en 11.00 en een heerlijk glas versgeperste jus lacht je toe.
  Vervolgens nestel je je voor een klein luisterconcertje van zangeres Annelie Franken en zanger/gitarist Yko Hoekstra. En als je daar nog vol van bent, dat je dat dan ook met je tafelgenoten kunt delen tijdens een heerlijke lekker-lui-zondag-brunch.
  Even onderuit met een kop koffie voor het tweede deel van het mini-concertje en vervolgens voor wie wil; met een beschreven wandeling in de hand op pad rond Hattem. Nog even al uitbuikend de toegevoegde calorieën er af lopen.
  Heb je het beeld? Wie wil dat nou niet? En dat kan ook gewoon. Voor € 23.50 heb je een plek aan tafel en voor € 19.50 zijn er een paar plaatsjes aan de bar. Wel reserveren natuurlijk, want ons huiscafeetje is maar klein en zo gevuld. http://www.huiscafedaentje.nl/wat-is-er-te-doen/

  Yko en Annelie

  Samen met Yko Hoekstra, gitarist en zanger, brengt Annelie leuke, toegankelijke muziek. Wat dacht u van Simon & Garfunkel, The Beatles, Julien Clerc, Dolly Parton maar ook Acda en de Munnik, Stef Bos e.a. komen voorbij. Voor velen een feest der herkenning.Mooie luisterliedjes komen voorbij maar ook toegankelijke muziek die uitermate geschikt is als achtergrondmuziek bij diverse gelegenheden.
  Laat u meevoeren door de mooie tweestemmigheid en de gevarieerde muziek van Annelie en Yko.

  Annelie en Yko verlenen ook regelmatig hun medewerking als solisten bij een een Fanfareorkest of bij een Muziekvereniging. Samen met het orkest gaan ze op zoek naar nummers waarbij ze mooi begeleid kunnen worden en samen goed kunnen uitpakken met bijvoorbeeld prachtige musicalnummers.

  Wilt u meer informatie mail dan naar anneliefrankenmusic@gmail.com of bel 0652686833.

  Ode aan Jasperina op herhaling op Cultuurschip Thor

  Na het grote succes van het Uurtje Cultuurtje op 18 januari jl. en op veler verzoek komt Annelie Franken terug! Deze keer niet slechts een ‘Uurtje’…maar met een avondvullend programma! En wel op vrijdagavond 29 mei a.s. om 20.30 uur. Kaartjes zijn te verkrijgen via www.cultuurschipthor.nl

  ‘Hebt U Eén Minuutje?’ (gemaakt op de Minutenwals van Chopin) is de titel van één van de vele bekende mooie liedjes van Jasperina de Jong, een zangeres met een geweldige uitstraling en bezieling. Jasperina is vooral bekend geworden door cabaret, liedjes en shows in de jaren 60,70 en 80; een ‘Grande Dame’ van de Nederlandse Kleinkunst.
  Zangeres Annelie Franken -zelf een jong aanstormend kleinkunsttalent- heeft een grote bewondering voor de muziek van Jasperina de Jong en haar vaak nog altijd actuele teksten. Annelie besloot dan ook direct na haar afstuderen aan het ArtEZ Conservatorium in 2013 tot een eerbetoon. Ze zocht en vond de perfecte begeleiders voor dit muzikale project en brengt samen met pianist Henk Doest, bassist Pieter Althuis en drummer Joost Visser dit prachtige virtuoze kleinkunstprogramma.

  Yko en Annelie

  Samen met Yko Hoekstra, gitarist en zanger, brengt Annelie leuke, toegankelijke muziek. Wat dacht u van Simon & Garfunkel, The Beatles, Julien Clerc, Dolly Parton maar ook Acda en de Munnik, Stef Bos e.a. komen voorbij. Voor velen een feest der herkenning.Mooie luisterliedjes komen voorbij maar ook toegankelijke muziek die uitermate geschikt is als achtergrondmuziek bij diverse gelegenheden.
  Laat u meevoeren door De mooie tweestemmigheid en de gevarieerde muziek van Annelie en Yko. Wilt u meer informatie mail dan naar anneliefrankenmusic@gmail.com of bel 0652686833.

  Zondag 1 februari a.s. van 13.00- 17.00 uur: Duo Yko en Annelie in Herberg Molecaten in Hattem

  D75_0276

  Duo Yko en Annelie in Herberg Molecaten in Hattem

  Vanaf januari 2015 zal het Annelie Franken duo, gedurende het hele jaar, elke eerste zondag van de maand te beluisteren zijn bij Herberg Molecaten in Hattem.
  Tussen 13.00 en 17.00 uur zal Annelie, begeleid door een gitarist of pianist prachtige liedjes zingen. Hierbij kunt u denken aan mooie, nederlandstalige of franstalige luisterliedjes of heerlijke muziek uit de jaren ’60 en ’70. Voor elk wat wils. Na een heerlijke wandeling in de prachtige omgeving kunt bij Herberg Molecaten onder het genot van een kopje koffie of een glaasje wijn genieten van Annelie haar grappige en ontroerende maar altijd trefzekere vertolkingen van mooie muziek.
  Het eerste optreden is op zondag 4 januari 2015. Deze eerste middag wordt Annelie begeleid door Yko Hoekstra op gitaar.

  De kop is eraf: ”Hebt u één minuutje, ode aan Jasperina de Jong

  Zaterdag 4 oktober was de eerste voorstelling van ”Hebt u één minuutje”.
  In een goed gevulde zaal met enthousiast publiek hebben Annelie en haar muzikanten een mooie, eerste ode aan Jasperina gebracht! En dat smaakte naar meer….
  De volgende voorstelling is op zondagmiddag 9 november in theater Musiater in Zevenaar. Aanvang: 14.30 uur.
  Kijk voor de eerste foto’s bij ‘Media’.

  ”Hebt u één minuutje”, ode aan Jasperina de Jong

  De flyer en posters zijn klaar!! Hieronder de digitale flyer.
  AnnelieFranken_Flyer1

  AnnelieFranken_Flyer12

  ”Hebt u één minuutje”, ode aan Jasperina de Jong

  Nog een paar weken en dan start het eerste theaterconcert van Annelie en haar muzikanten, Joost Visser, drums, Pieter Althuis, bas en Henk Doest, piano. De liedjes zijn uitgezocht, het repeteren is begonnen.
  Annelie en haar band hebben er zin in en zijn er bijna klaar voor!
  De aftrap is in het Kulturhus in Epe op zaterdagavond 4 oktober a.s. om 20.00 uur. Kijk voor de overige data bij de ‘Agenda’ van Annelie.

  Groepslessen zang in Zwolle & Hattem

  Vanaf oktober 2014 starten we vanuit Zangschool Assendorp met het aanbieden van zanglessen in groepsvorm. Jong en oud; iedereen is welkom! De lessen zijn op woensdag- of vrijdagmiddag. De groepen bestaan uit minimaal 4 personen en worden ingedeeld op basis van leeftijd. De lessen worden gegeven door Yko Hoekstra (ykohoekstra.nl) en Annelie
  De kosten zijn €25,- per maand. Leerlingen ouder dan 21 jaar betalen hierbovenop de wettelijk verplichte 21% BTW. Mail voor meer informatie of om je aan te melden naar anneliefrankenmusic@gmail.com of bel 0652686833.

  Franse chansons in Heerde

  Tijdens de Culturele Uitmarkt van 28 juni jl. werden op het sfeervolle “Montmartre” prachtige Franse chansons gezongen en gespeeld door Annelie Franken en Yko Hoekstra. Te midden van de wijn en de kunst kon het publiek genieten van de muziek. Annelie en Yko gingen ook terug in de tijd met nummers van o.a. Julien Clerc, Michel Fugain, waarbij het publiek eerst aarzelend maar uiteindelijk uitbundig meezong met voor velen jeugdsentimentnummers.
  Later op de middag kon het publiek bij het hoofdpodium nog genieten van Nederlandstalige kleinkunst, gezongen en gespeeld door Annelie en Yko.
  Wilt u nog eens genieten van deze prachtige muziek? Op 4 oktober 2014 brengt Annelie haar theaterconcert “Hebt u 1 minuutje….? “, een ode aan Jasperina de Jong, in de grote zaal van het Kulturhus in Epe. Kaarten hiervoor kunt u reserveren via het Kulturhus Epe.
  Op 30 januari 2015 speelt het Annelie Franken trio mooie, grappige en ontroerende Nederlands- en Franstalige kleinkunst in Heerde op uitnodiging van het Cultureel Centrum Heerde.
  Kijk voor meer informatie op: www.cultureelcentrumheerde.nl
  Uitmarkt2014 (2)[ Benno Wonink - fotografie ] - 140627 Annelie Franken (8)[ Benno Wonink - fotografie ] - 140627 Annelie Franken (5)

  Klankrijk Veluwe

  Vanaf juni 2014 is Annelie aangesloten bij Klankrijk Veluwe, een samenwerkingsverband van zelfstandige docenten. Kijk voor meer informatie over Klankrijk Veluwe op www.klankrijkveluwe.nl

  Zangles Zwolle

  Vanaf mei is het ook weer mogelijk om zanglessen te volgen in Zwolle. Hiervoor geldt tevens de speciale aanbieding. Kijk voor meer informatie onder ‘zangles’ of vul het contactformulier in.

  NU OOK ZANGLES IN HATTEM

  Vanaf april 2014 is het ook mogelijk om zangles te krijgen in Hattem. De speciale aanbieding, zie hieronder, geldt ook voor Hattem.
  Kijk voor meer informatie onder zangles of op www.zangleshattem.nl

  SPECIALE AANBIEDING ZANGLESSEN APRIL, MEI & JUNI

  Wil jij uitproberen of zangles iets voor je is zonder dat je er direct aan vastzit?
  Volg voor de zomervakantie geheel vrijblijvend 4 lessen voor €50,- en beslis daarna of je na de zomervakantie verder wil gaan met zangles.
  Kijk ook op www.zanglesheerde.nl

  Eerste datum Ode aan JASPERINA DE JONG bekend

  De eerste datum voor de Ode aan Jasperina de Jong is vastgelegd!!
  Op zaterdag 4 oktober 2014 brengt Annelie met haar muzikanten haar eerste ode aan Jasperina de Jong in het Kulturhus van Epe.

  ODE AAN JASPERINA DE JONG

  “Hebt u 1 minuutje”- Annelie Franken brengt een ode aan Jasperina de Jong

  Vanaf september 2014 brengt Annelie Franken, begeleid door een 3-tal muzikanten, in verschillende theaters, een ode aan Jasperina de Jong.

  Annelie heeft zich de afgelopen jaren o.a. verdiept in de Nederlandstalige kleinkunst. De mooie, grappige, ontroerende liedjes van Jasperina de Jong kwamen al snel naar voren. Een geweldige artiest waarin Annelie zich is gaan verdiepen. Dit resulteerde in het idee van een ode.
  Het repeteren is begonnen. Veel liedjes zijn de revue gepasseerd. De keuze is bijna gemaakt. Maar het was een moeilijke keuze. Zoveel prachtige nummers heeft Jasperina gemaakt en gezongen.
  Het belooft een bijzonder avondvullend programma te worden.
  Dus…….. Hebt u 1 minuutje?

  Binnenkort meer informatie over waar deze ode gebracht gaat worden. Houd deze website/agenda in de gaten.

  CD

  Met trots presenteer ik jullie mijn eerste echte cd!
  De cd kost €7,50 (incl. verzenden) en is exclusief te verkrijgen bij mij.
  Op de cd staan 5 nummers opgenomen tijdens mijn eindexamen van het conservatorium.

  Wil je er één? Vul het contactformulier op de website in!

  2013-10-20 18.42.00

  Annelie in Jesus Christ Superstar

  Op 5 en 6 april 2014 in Theater de Spiegel in Zwolle zal Annelie de rol vertolken van Maria Magdalena in de musical Jesus Christ Superstar. Deze musical zal worden uitgevoerd door het Zwols Muziektheater o.l.v. Jenny van Ark. Kijk voor meer informatie op www.zwolsmuziektheater.nl

  September 2013!!

  Na het succesvolle, prachtige eindexamen van Annelie in een uitverkochte zaal van theater Odeon, is Annelie klaar voor een nieuwe seizoen vol uitdaging.
  Zij heeft nog plek voor een paar zangleerlingen. Kijk voor de voorwaarden even onder “Zangles”. Annelie geeft zangles in Heerde
  Ook gaat Annelie met het Annelie Franken duo weer verder met de huiskamerconcerten. Prachtige luisterliedjes in een sfeervolle setting in uw eigen huiskamer op een druiligere zaterdag- of zondagmiddag (of wanneer u maar wilt) in de herfst of in de sfeervolle decembermaand.
  Bel of mail Annelie voor de voorwaarden (anneliefrankenmusic@gmail.com of 0652686833)

  Annelie Franken - Altijd over liefde

  Eindexamen

  Het is zover!
  Na 4 jaar ben ik klaar om af te studeren.
  Mijn eindexamen zal plaatsvinden op 3 juli om 21.00 uur in Theater Odeon te Zwolle.

  Ik zou het fantastisch vinden als jullie daar allemaal bij zouden zijn!
  … Reserveren is gewenst en kun je doen door een mailtje te sturen naar anneliefranken90@gmail.com

  Theatertour “Doe maar Vrienten”

  Na succesvolle theaterproducties met het werk van Ramses Shaffy & Jacques Brel, Willem Wilmink & Annie M.G. Schmidt, Frans Halsema & Robert Long, Purper, Lennaert Nijgh en Wim Sonneveld & Conny Stuart brengen de zangstudenten Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle dit jaar een liedjesprogramma met werk van musicus/componist Henny Vrienten. Vrienten, bij het grote publiek bekend als zanger van de jaren ’80 popgroep Doe Maar, ontpopte zich, reeds tijdens zijn succes met deze band, tot een veelzijdig musicus. Zo schreef hij de muziek voor diverse musicals, film en theater producties. Net als voorgaande jaren staat ook deze productie onder de bezielende leiding van docent en jazzvocalist Ronald Douglas, dit jaar in samenwerking met Jet Pit. Dennis van Galen heeft de theatercoaching verzorgd. Dit project onderscheidt zich van voorgaande edities door de omvang van het gezelschap. Maar liefst 13 vocalisten en een voltallige band zullen Vrienten laten horen in al zijn veelzijdigheid. Voor de speeldata kijk in de agenda.

  3-3-2013 Première Huiskamerconcert Annelie Franken & Loran Witteveen

  Op 1 maart jl. was de aftrap voor het eerste huiskamerconcert van Annelie Franken en Loran Witteveen. Een nieuw project van Annelie en Loran om mooie luisterliedjes in huiskamers ten gehore te brengen. Huiskamerconcerten brengen muziek en kleinkunst dichter bij het publiek.
  Liedjes die het verdienen om een luisterend oor te treffen. Denk aan: Wim Sonneveld, Karin Bloemen, Jasperina de Jong of mooie jazzballads.
  In een volle huiskamer luisterden 23 geïnteresseerden ontroerd, geamuseerd en met veel belangstelling naar de prachtige liedjes die Annelie zong en presenteerde. Zij werd uitstekend begeleid door Loran. Een ambitieus, muzikaal duo dat op professionele wijze de liedjes voor het voetlicht bracht.

  Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een huiskamerconcert, eventueel bij u thuis, kijk dan bij project of neem contact op met Annelie

  1-1-2013 Nieuwe website online!!

  Vanaf vandaag is de nieuwe website online. Op deze site kun je informatie vinden over Annelie als zangeres & zangdocent.

  31-12-2012 Huiskamerconcerten

  Annelie Franken en Loran Witteveen vormen een duo voor een sfeervol huiskamerconcert.
  Mooie luisterliedjes gezongen door Annelie en begeleid op de piano door Loran.

  Op een tijdstip dat u geschikt lijkt. Wat dacht u van een opmaat naar een leuke zaterdagavond of een heerlijk muziekuurtje op de zondagochtend of -middag.
  Onder het genot van een kopje koffie, glaasje wijn of wat u maar wilt aanbieden in uw eigen huis.

  Heeft u belangstelling of bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, neem dan contact op met Annelie